Den smakfulle og beste hummerbisqueen – få oppskriften her

Hummerfiske

Jeg har tatt steget inn i en ny, fascinerende verden: Fiskelivet. Men ikke hvilket som helst fiske. Sammen med mannen min og en gjeng av våre gode venner har vi investert i en fin liten båt som vi drar på hummerfiskeeventyr fra. Det er en sublim måte å kombinere vår kjærlighet til havet, fersk mat og godt selskap

Godt selskap

Det er en læringsprosess for Per og jeg å forstå de grunnleggende prinsippene for hummerfiske og det er en sosial aktivitet som ikke bare handler om fangsten, men også om den umiskjennelige gleden ved å være nær naturen og de vi bryr oss om. Heldigvis fisker vi med erfarne hummerfiskere som lærer oss hvor og hvordan vi får hummeren om bord.

Foto: Dorthe fra VinterBaderen med hetten godt plantet på hodet

 

Med hettene godt plantet på hodet slipper vi anker og trekker hummerhalene opp av vannet. Med felles hjelp får vi alle garn og hummer om bord og kan nå glede oss til en deilig hummerbisque.

 

Fang deg - eller kjøp ferdigkokt hos fiskehandleren

Hummerbisque er en rik og dekadent suppe som opprinnelig kommer fra Frankrike. Suppen spises som forrett eller som et lett og deilig måltid når du vil skjemme deg selv og dine gjester bort.

Det finnes mange deilige varianter av hummerbisque. Jeg likte denne oppskriften, som er veldig deilig.

Du kan selvsagt enkelt kjøpe hummeren din hos fiskehandleren. Hvis mulig, bestill dem ferdigkokte på forhånd, så sparer du mye tid.

Hummerbisque

6 personer – Sett av totalt 45 minutter til suppen

Du trenger dette:

  • 1 hel kokt hummer, 600-700 g

    2 sjalottløk

    1 fedd hvitløk

    2 purre

    3 ss. olivenolje til steking

    80 g hvetemel

    5 dl hvitvin

    ½ dl konjakk

    140 g konsentrert tomatpuré

    1 krydderbukett med fersk timian, rosmarin, laurbærblad

    ½ teskje kajennepepper

    salt og nykvernet pepper

    1 l fiskekraft

    2 dl kremfløte

    1 liten haug med gressløk

 

Slik lager du hummerbisque:


Del hummeren med en stor, skarp kniv. Plasser kniven i "krysset" mellom skjold og hode. Skjær gjennom hodet først - det kan spraye ganske mye. Hummeren kuttes så fra "krysset" ned gjennom kroppen og halen. Fjern tarmstrengen i halen og magen fra over hodet.


Fjern kjøttet fra hummeren. Klyv klørne og fjern kjøttet med en hummergaffel. Ta vare på skinnene og avkjøl kjøttet til du trenger det.
Finhakk løk og hvitløk. Rens og finhakk purren.


Varm oljen i en stor panne. Brun hummerskjellene. Tilsett løk, hvitløk og purre.

Stek på høy varme i 5-6 minutter. Dryss mel over og vend godt. Hell hvitvin og konjakk i pannen og stek i 3-4 minutter.


Tilsett tomatpuré, krydderbukett og kajennepepper. Smak til med salt og pepper.

Hell fiskekraften i pannen og skru ned til lav varme. La suppen småkoke i ca. 30 minutter.

Sil suppen, hell den tilbake i pannen og varm den gjennom med fløten.


Anrett hummersuppen i suppeskåler og legg i hummerkjøttet Pynt med hakket gressløk.


Et voila. God appetitt :)

 

Lagre minnene dine trygt ved vannet

Jeg bruker vanntett mobildeksel når jeg filmer i båt og under vann. Så jeg er helt komfortabel med å registrere og lagre dagens opplevelser.

 

Kanskje du også er interessert i å lese om:

Bål på stranden

 

Physio bootcamp - Fantastisk utetrening med fysioterapeuter

 

Fotturer der øyne og tanker har plass til å strekke seg