Hvordan holde seg til den gode badevanen gjennom høsten - 3 gode tips

Vinterbading er ikke bare en forfriskende hobby, men også et ritual som styrker både kropp og sjel. Når høstkulda biter i kinnene, kan motivasjonen for å fortsette svømmeturen i sjøen utfordres. Jeg har satt sammen tre råd for å hjelpe deg å holde fast ved lidenskapen din for sjøbading, selv når temperaturen synker.

1. Kvalitetsutstyr

Bomull! Min erfaring med naturfibre er at det hjelper meg best å holde varmen. Derfor er en vind- og vannavstøtende badekåpe av høy kvalitet et must. En god badekåpe er laget for å holde deg varm, selv i de kaldeste månedene. Dette vil hjelpe kroppen din til å gjenvinne varmen når du går ned i det kalde vannet.

Mitt råd til deg er å velge en badekåpehette. Det kan gi deg skikkelig ly og tørker opp håret etter at du har vært i vannet.

Husk også neoprenhansker, støvler og lue. De vil beskytte føttene og hendene dine mot det kalde vannet. Med varm lue, badesko og badehansker kan du forlenge oppholdet ved vannet.

Utstyret kan virke som en stor utgift i starten, men det er en investering i din helse og velvære på lang sikt.


2. Lag en rutine og hold deg til den

De fleste av oss er komfortable med vaner, det er lettere å opprettholde en vane når det er en integrert del av din daglige rutine. Planlegg sjøbadene dine på faste dager og tider i uken. For eksempel tirsdag, torsdag og søndag morgen rett etter at du våkner. Ved å holde seg til en vanlig timeplan, blir det en naturlig del av livet ditt, snarere enn en utfordring som krever daglig overbevisning. Du kan også gjøre forberedelsene kvelden før til en del av rutinen din, som å pakke sekken og lage varm te som venter på deg etter dukkert i sjøen.

 

3. Finn et fellesskap

Det er en spesiell styrke i fellesskapet. Ved å bli med i en gruppe likesinnede vinterbadere kan du finne motivasjon i å være en del av et fellesskap. Støtte fra andre vinterbadere og å være vitne til at andre også nyter havet i de kalde månedene kan øke besluttsomheten din. Det kan også være en god motivasjon til å lage en forpliktende badeavtale med andre. Og la oss ikke glemme det påfølgende koselige aspektet, som kan inkludere en varm kopp kakao eller kaffe på stranden etter en kald dukkert.

Hvis du er mest komfortabel med å bade alene, kan det være lurt å slå seg sammen med en venn som går langs vannet mens du bader.

Å slå kulden og opprettholde regelmessighet krever dedikasjon, men med riktig utstyr, en solid rutine og støtte fra et fellesskap kan havbading bli en vanlig og elsket del av hverdagen din – uansett årstid.

Du kan også være interessert i å lese om:

Kom godt i gang med vinterbading

Her kan du oppleve badstue og gus

Hudpleie og vinterbading

Den varmeste badekåpen for vinteren