Hva er et isbad?

Et isbad er et mobilt oppblåsbart isbad - En frisk og spennende opplevelse som har blitt utrolig populær de siste årene.

Jeg har selvfølgelig også blitt nysgjerrig på isbadet, og har bestilt noen til hjemmetesting. Du kan se dem her.

 

Hvordan fungerer et isbad?

Isbadet består av et lett isolerende materiale som er lett å blåse opp og enkelt å pakke sammen igjen. Badet er fylt med iskaldt vann. Du kan eventuelt legge til is. Du senker deretter kroppen ned i badekaret og nyter den kjølende effekten og den påfølgende energiboosten som temperaturforskjellen utløser i kroppen.

 

 

Er et isbad sunt?

Jeg har opplevd at jeg får samme energiboost av isbadet som jeg får av vinterbading. Jeg kan lett anbefale isbadet. Jeg kan kjenne på min egen kropp at jeg får mer energi av å bruke den. Det lindrer ryggsmerter og forbedrer søvnen min.

Når du kommer ut av det iskalde vannet er det viktig at kroppen raskt blir varmet opp igjen. Tørk deg med et badehåndkle og ta på deg en varm badekåpe . Mange velger også å kombinere opplevelsen med en tur i badstuen etterpå.

Når du bruker isbadet, må du ta de samme forholdsregler som når du bader om vinteren. Du må lytte til kroppens signaler. Kontakt legen din dersom du er i tvil om helsen din tåler de store temperaturforskjellene.

 

Hvor kan du bruke isbadet?

Isbadet veier ikke mye og er lett å brette sammen. Det mobile og oppblåsbare isbadet er det ideelle verktøyet for å nyte fordelene med isbading, når som helst og hvor som helst. Du kan enkelt lage din egen personlige isbasestasjon i hagen din, på en strand eller til og med i snødekte fjell. Den er bærbar, enkel å sette opp og sikrer at du kan få en autentisk isbadeopplevelse uten å måtte flytte langt unna hjemmemiljøet ditt.

 

Når kan du bruke isbadet?

Det bærbare isbadet kan være nyttig i ulike situasjoner hele året. Den kan brukes på din egen terrasse sommer og vinter. Du kan også ta den med deg til sommerhuset når du vil nyte en ledig helg eller en hel ferie.

Isbadet kan også brukes i forbindelse med idrett og til idrettsarrangementer, hvor idrettsutøvere raskt kan få lindring av muskelsår. Den egner seg også for utendørsarrangementer eller campingturer, hvor den kan gi avkjøling og avslapning. Ditt bærbare isbad er praktisk og allsidig hele året og de fleste steder.

 

Isbad sammen med andre

Etter hvert som isbading blir mer populært, kan du også finne lokalsamfunn og klubber dedikert til denne aktiviteten. Fellesskapet gir mulighet til å møte likesinnede, utveksle erfaringer og finne støtte og inspirasjon til din isbadereise.

Rengjøring av isbadet ditt

Det kan ikke unngås at vannet blir skittent under bruk, så det er viktig at du holder øye med vannkvaliteten. Hvor ofte du bør tømme den avhenger av hvor mye du bruker den og om du ev er flere personer som bruker samme isbad. Her er det bare jeg som bruker den (har ikke klart å lokke flere inn enda).


Du kan velge å tømme isbadet ca. 2-4 ganger i måneden, hvor du vasker innsiden med varmt vann og såpe og fyller karet igjen. Det skal jeg ikke gjøre, siden det kun er jeg som bruker det og har det dekket, men mål pH-verdien og rengjør etter behov. I forhold til at jeg alltid bader i sjøen og det kun er jeg som bruker det, velger jeg å måle pH-verdien en gang i uken og tilsetter ikke klor.

Utstyr for å måle pH-verdien kan kjøpes både på apoteket og Matas

 

Kanskje du også er interessert i:

Se mer om Isbad

Store myke badehåndklær

Hvor lenge kan du holde deg i vannet når du bader om vinteren?

Fysio bootcamp - fantastisk utetrening med fysioterapeuter