Hva er badstugass?

Badstuens popularitet har økt de siste årene - og vi forstår hvorfor! Badstue gjør deg varm fra innsiden og ut hvis du bare sitter lenge nok, og på grunn av den høye temperaturen, som ofte er rundt 80 grader, vil temperaturen på huden raskt stige. Den generelle kroppstemperaturen følger sakte etter.

Hva er badstugass?

Ønsker du en ekstra velværeopplevelse med å gå i badstuen, ikke nøl med å prøve saunagus-utvidelsen. I kjølvannet av badstuens økende popularitet har også badstugass blitt veldig populær og finnes både på de fineste spahotellene og på mange lokale svømmeklubber. Saunagus har også blitt så populært at det holdes dm i saunagus hvert år.

Men hva er egentlig saunagus, spør du kanskje. Med badstugass får du en annerledes badstuopplevelse. Saunagas varer vanligvis mellom 20 minutter og en time, i løpet av denne tiden vil en badstumester helle essensielle oljer over badstuens varmekilde og deretter vinke et håndkle i luften for å fordele de rykende varme oljene i rommet. Vanligvis vil en økt bli avbrutt av korte pauser, hvor det er mulig å kjøle seg ned utendørs og få i seg litt væske.

Det er forskjellig hvilke essensielle oljer for badstugass som brukes. Avhengig av de valgte oljene kan badstugass virke forfriskende, beroligende eller kanskje rensende. Oljene finnes også i flere varianter og dufter. Blant de mest populære er lavendel, sitrus, peppermynte og eukalyptus – så bare forestill deg å sitte i varmen og være tilstede i de deilige duftene.

Avslappende essensielle oljer

Badstuen har gode effekter i seg selv – den fungerer blant annet som avspenning for musklene, og blodgjennomstrømningen blir bedre ved et badstubesøk. Ved å tilsette eteriske oljer som blir til damp i varmen i badstuen, stimuleres sansene dine. Det er mange lukter og inntrykk underveis, så det er bare å lene seg tilbake i badstuen, slappe av og nyte opplevelsen. En av de positive effektene av badstugass er at det skapes et rom for fullstendig avslapning – og følelsen av velvære vil uten tvil henge igjen i kroppen også etterpå.
Kombinasjonen av varmen fra badstuen og de dampende duftene fra oljene kan gjøre badstugass til en veldig intens opplevelse. Forbered deg derfor på å være i øyeblikket. Sørg for å puste dypt under, drikk rikelig med vann under og etter - og nyt den terapeutiske effekten som badstugass kan ha.

guss

Noen mener at badstue og badstugass har effekt på forbrenningen. Men badstudamp og forbrenning er ikke direkte relatert. Varmen i badstuen gjør at du svetter mye, og det er derfor du kan føle at du har gått ned litt i vekt umiddelbart etterpå. Men det er bare flytende. Når det er sagt, kan badstugass ha en potensielt positiv effekt på stoffskiftet dersom du sørger for å veksle mellom varme og kulde i kroppen. I tillegg opplever noen å bli kvitt væskeretensjon. Saunagus kan derfor smart brukes som en velværeopplevelse som kan fungere som et bidrag til en sunn og aktiv livsstil. I en travel hverdag er det helt essensielt å også komme ned i gir og slappe av. Saunagus er en utmerket måte å gjøre det på, og vi tør love at den intense atmosfæren i den varme badstuen vil ta fokuset bort fra hverdagens kjas og mas.

Vi anbefaler badstugass

Hvis du allerede liker saunagus, eller hvis du bare vurderer å prøve det ut, er anbefalingen herfra klar: fortsett og gjør det! De essensielle oljene vil få deg til å slappe av – også i timevis og kanskje til og med dager etter. Og er du mer til et helt ordinært badstubesøk, vil saunagus likevel gjøre opplevelsen din rikere.