Hva er OEKO-TEX-standarden?

VinterBaderen ser seriøst på produksjonen. Derfor er Badeponchoen Skagen , badekåpene Stenen og badekåpen Stranden samt alle badehåndklær produsert av ren OEKO-TEX bomull. Og hva er OEKO-TEX bomull? Det kan du lese om nedenfor:

Standarden er en internasjonal standard for tekstilprodukter som har som mål å sikre at de ikke inneholder skadelige stoffer eller kjemikalier som kan være skadelige for helse eller miljø.

OEKO-TEX-standarden består av flere forskjellige sertifiseringer som dekker ulike aspekter ved tekstilproduksjon, inkludert:

  • OEKO-TEX Standard 100: Dette er den mest kjente sertifiseringen innenfor OEKO-TEX Standard. Denne sertifiseringen sikrer at et tekstilprodukt er testet for skadelige stoffer og er fritt for dem.
  • OEKO-TEX Made in Green: Denne sertifiseringen bekrefter at et produkt er laget av bærekraftige materialer og under miljøvennlige produksjonsforhold.
  • OEKO-TEX STEP: Dette er en sertifisering som dekker hele produksjonsprosessen fra råvarer til ferdig produkt. Det sikrer at produksjonen er miljøvennlig og sosialt ansvarlig.

OEKO-TEX-standarden er et uavhengig sertifiseringssystem utført av tredjepartsorganisasjoner. Produkter som oppfyller OEKO-TEX-standarden har vanligvis et OEKO-TEX-merke som viser at de er testet og sertifisert.

Kanskje du også er interessert i å lese om:

Hva er GOTS-sertifisering?

- Badeponchoen Skagen

- The Stone badekåpe

– Badekåpen Stranden

- Store myke badehåndklær