Hva er GOTS-sertifisering?

VinterBaderens luksuriøse badekåpe Havet er produsert av ren GOTS-sertifisert bomull. Og hva betyr det egentlig? Det kan du lese nedenfor.

GOTS er en forkortelse av: Global Organic Textile Standard, og GOTS-sertifisering er en anerkjent standard for økologiske tekstiler og klær. 

GOTS-sertifisering er en tredjepartssertifisering som sikrer at produktene er produsert i henhold til strenge miljø- og sosiale kriterier gjennom hele produksjonskjeden. Det omfatter alt fra dyrking av råvarer, som bomull eller lin, til ferdigstillelse av det ferdige produktet.

GOTS krever at minst 95 % av fibrene i et produkt skal være økologiske og at det ikke er brukt skadelige kjemikalier i produksjonsprosessen. I tillegg krever GOTS også at arbeidsforholdene til menneskene som er involvert i produksjonen er rettferdige og trygge og at det ikke brukes barnearbeid.

GOTS-sertifisering er en anerkjent standard over hele verden og brukes av mange produsenter av økologiske tekstiler og klær for å vise at deres produkter er produsert på en bærekraftig og ansvarlig måte.

Kanskje du også er interessert i å lese om:

– Hva er OEKO-TEX-standarden?

- Luksus badekåpe The Sea

- Luksus badekåpe Sea med glidelås