Høstfarger i naturen - En reise gjennom skogen for vinterbading

Skogvandring: Et høsteventyr

Når jeg går ut av døren en kjølig høstmorgen og går mot havet for en forfriskende dukkert i vannet, er det en helt spesiell følelse som griper meg.

Jeg går gjennom skogen for å komme ned til vannet og min lille tur gjennom høstfargene er mer enn en vanlig tur gjennom skogen. Det er en spesiell opplevelse hvor naturens skjønnhet, rytme og ro gjør dypt inntrykk på meg.

Høstskogens ro

Når jeg går gjennom høstskogen og det er en herlig ro som omfavner meg. Den myke knase av de falne bladene under føttene mine og den friske høstluften fyller lungene mine med renhet og klarhet.

Høstfargene på trærne skifter fra grønt til gylne, oransje, røde nyanser og skogens store skjønnhet taler dypt til meg og imponerer meg hvert eneste år.

Høstluft og løvfall

Jeg finner energi i skogen når temperaturen synker og vinteren nærmer seg. Hver høsttur i naturen er unik. Skogens farger utvikler seg og endrer seg fra tid til annen. De krydrede duftnotene fra den våte skogbunnen og det svake duftsporet av nedfallne løv skaper en sensuell og tung duftopplevelse.

Når jeg kommer til sjøen sitter jeg et øyeblikk og ser ut over det bølgende, kalde vannet før jeg går inn på brygga.

Jeg føler meg ofte ydmyk og oppløftet når jeg kommer hit. Vinterbadingen er ikke bare en prøve på fysisk utholdenhet, men også en trening og stell av sinnet.

Høsttur til sjøen

Turen gjennom høstskogen og den påfølgende iskalde dukkert i havet er en kroppslig sensasjon hvor jeg kjenner meg selv og føler meg dypt knyttet til naturen rundt meg. Jeg er fylt med energi og glede. Det er det perfekte alternativet for meg.

Når jeg kommer tilbake gjennom skogen, føler jeg meg fornyet, fylt av energi og takknemlighet. Skogen, høsten og det kalde havet gir meg energi og energi til å gjøre mer i hverdagen.

Og for hvert skritt hjem tar jeg med meg en del av roen og skjønnheten i denne høstskogen, klar til å møte dagens oppgaver.

Høst i skogen er mer enn bare en årstid; det er en dyp forbindelse til naturens rytme og skjønnhet som jeg gjenopplever år etter år.



Du kan også være interessert i å lese om:

Hva er skogsbading?

Kan du spise kastanjer? – Flott oppskrift på bakte kastanjer

En god start på vinterbading

Den perfekte badeponchoen for høsten